De nieuwste lampen trends

De wereld van de verlichting is voortdurend in verandering. Telkens komen er nieuwe modellen en nieuwe materialen op de markt, en moeten de lampen aan nieuwe eisen voldoen. We zetten de laatste trends hier even in de spotlight.

Het peertje mag weer zichtbaar zijn.

DĆ© trend van dit jaar is dat de lichtbron zichtbaar is. Dit zagen we vorig jaar al bij de draadlampen (ook kooilampen genoemd). Dit jaar wordt dit extra benadrukt door de enkelvoudige peerverlichting. Deze lampen zijn een veredelde uitvoering van de simpele fitting. Je ziet ze in alle materialen en vormgevingen. Ook de lampen zelf worden groter, langer of breder, zodat ze volledig de aandacht trekken.

Glimmende metalen: messing en koper

Zowel voor de armaturen en onderstellen als voor de lampenkappen wordt almaar meer metaal gebruikt. De warme kleuren van messing en koper worden zeer populair. Deze materialen scheppen een intieme en warme sfeer in de woning. Het licht van de omgeving wordt weerspiegeld in deze metalen. Daardoor krijg je een extra stralend effect. De lampenkappen zijn ofwel volledig gesloten, ofwel geperforeerd. Bij deze laatste wordt het licht sprookjesachtig de kamer ingestuurd.

De trend naar ruw een eerlijk

De industriƫle en loft-stijl is meer dan ooit succesvol. Als je met je tijd mee wil gaan, kies je voor ruwe een eerlijke materialen. Kies bijvoorbeeld voor stalen armaturen, stenen onderstellen van tafellampen en houten lampenkappen. De natuur wordt in huis gehaald en brengt rust in de woning.

Niets moet, alles mag

Je huis is je plaats om te cocoonen. Je wilt dat je huis volledig naar jouw smaak is ingericht. Dan is het ook logisch dat verlichting volledig naar jouw wensen is. Designers van verlichting spelen hier graag op in. Je vindt verlichting in alle vormen en uitvoeringen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Bolvormig, peervormig, druppelvormig, vierkant of rechthoekig, grote constructies, ingewikkelde vormen, enorm groot of net heel subtiel: het kan! Alles mag en kan in de huidige wooninrichting.

Aandacht voor energie-besparing

De verlichting van nu heeft aandacht voor zuinig energieverbruik. Spaarlampen en LED-lampen hadden tot voor kort nog een ongezellig uiterlijk. Nu zijn ze aangepast en stralen ze een even gezellig licht uit als de vroegere peerlampen. Bovendien kan de huidige verlichting ingepast worden in huis-robotica met spaar-programma’s en -software. Op die manier verbruiken we enkel wat nodig is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *