De trend van 2018: Natuurtinten

Start 2018 met frisse natuurtinten! 2018 wordt hét jaar van de kleuren rood, groen en bruin. Geen felle koele kleuren, maar diep warme gras- en mosgroene, wijnrode en aardebruine tinten sieren je woning in 2018! De natuur komt in huis. Het is alsof je huis een verlengde wordt van de natuur.

Combineer kleuren met materialen

Je houten vloer krijgt een tapijtje in vrolijke rode of groene kleuren. Op je houten werktafel zet je een grote pot met daarin een frisse plant met rode bloemen. Metaal hoeft niet meer naturel te zijn en mag gerust in een felle kleur geschilderd worden. Hetzelfde geldt voor riet of bamboe: geef het een frisse natuurkleur. Je ziet meer en meer glazen decoratie-flessen in bruine, donkerrode, blauwe of groene tinten. Terracotta is terug in. Je vindt het in bloembakken, vazen, kunstwerken en vloertegels.

Geometrie is in opmars

Een nieuwigheid voor 2018 zijn de geometrische vlakken in het interieur. Contrasterende kleuren worden met elkaar gecombineerd tot kubistische tekeningen. Hierbij horen ook de etnische prints en de exotische stoffen. De geometrische tekeningen laten zich ook zien in behang en tapijten. Voor badkamers zien we de ‘mermaid’ wandtegel verschijnen. Ook hier heerst geometrie in de vorm van waaiervormige tegels.

De natuur in huis

Haal veel planten in huis. Hoe meer hoe liever. Planten met grote bladeren, kleine en grote bloemen, grote ruikers in vazen, diverse cactussoorten: het kan gewoon niet op! Ze zijn aanwezig en wel heel opvallend! Schilder ook één of meerdere muren in plantengroen. Dit accentueert nog meer je passie voor de natuur. Een kamer met veel groen maakt je vrolijk van zodra je ze binnenstapt.

Geen volledige transformatie nodig!

Om de woontrends van 2018 te volgen, hoef je niet je volledige huisinrichting om te gooien. Er zijn heel wat elementen van de vorige jaren die blijven bestaan. Riet, hout, koper, glas en metaal blijven meegaan in 2018. Vorig jaar zagen we al heel wat warme kleuren zoals donkergroen en groen-grijs. Dit jaar worden ze aangevuld met nieuwe kleuren zoals okergeel, wijnrood tot robijnrood. Rood en geel springen natuurlijk in het oog. Daarom creëer je ook voor een kleine investering een heel andere look in je huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *